Nieuws over onderzoek in de ambulancezorg

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws over onderzoek in de ambulancezorg. Hoe kun je meedoen? Welke onderzoeken lopen al? Wat zijn de ervaringen van andere onderzoekers? Welke gremia zijn er en waar kun je voor welke vraag terecht? Lees alle nieuwsberichten op een rij.

18 september 2023 - Het Kennisplatform onderzoek stimuleert kennisdeling en samenwerking

Het Kennisplatform onderzoek in de ambulancezorg faciliteert kennisdeling en samenwerking tussen ambulancezorgprofessionals en onderzoekers, met als doel het bevorderen van onderzoek in de sector. Het platform brengt diverse groepen mensen samen, waaronder praktische ambulancezorgprofessionals en academisch geschoolde onderzoekers, om kennis te delen en hoogwaardig onderzoek te stimuleren.

Lees verder

18 juli 2023 - Onderzoek stimuleren voor de beste patiëntenzorg

Wetenschappelijk onderzoek in de ambulancezorg is cruciaal. Om de kwaliteit van de ambulancezorg te verbeteren en om evidence-based beslissingen te nemen. De Wetenschapscommissie speelt een belangrijke rol als het gaat om onderzoek doen in de ambulancezorg.

Lees verder

4 mei 2023 - Onderzoek in de ambulancezorg doet ertoe!

Goede, veilige en evidence based ambulancezorg is essentieel. Wetenschappelijk onderzoek draagt hier aan bij. Want met de inzichten en resultaten wordt de evidence base van de ambulancezorgverlening versterkt én kan de ambulancesector zich verder professionaliseren.

Lees verder