Patiënt centraal bij IGZ congres Patiëntveiligheid


Op 20 juni 2013 organiseerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in het Rotterdamse congrescentrum De Doelen haar jaarlijks congres over patiëntveiligheid. Het thema van dit jaar  was ‘De rol van de patiënt bij patiëntveiligheid’.
 
Een sterke positie van patiënten komt de patiëntveiligheid ten goede. Dat wordt steeds bevestigd in onderzoek en blijkt ook uit de ervaringen van patiënten, zorgverleners en de inspectie. Op het congres gaven aansprekende mensen uit de zorgsector inspirerende lezingen over de rol van patiënt bij patiëntveiligheid en konden de deelnemers interessante en uitdagende workshops volgen. 
 
Tijdens het congres werd voor de 5e keer de IGZ ZorgVeiligprijs uitgereikt voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg.  Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan het project ‘Crew Resource Management training voor de IC’ van het UMC St. Radboud. Het ziekenhuis heeft in deze training de veiligheidslessen van de luchtvaart geïntegreerd. Uitgebreide informatie en filmpjes van het winnende project en de andere genomineerden is te vinden op de website van IGZ (www.igz.nl).