LPA9

LPA9

Ambulancezorg-app krijgt op 1 mei 2023 nieuwe content
Op maandag 1 mei zal vanaf 08:00 uur de nieuwe Ambulancezorg-app worden aangeboden via de App Store / Play Store!

Dit betekent dat in de loop van de dag eenieder de nieuwe Ambulancezorg-app met daarin het LPA9 kan binnenhalen op zijn mobiele telefoon of tablet. De RAV’s die gebruik maken van de MDM-versie zullen evenzo maandag de beschikking krijgen over de nieuwe content. Uiteraard is ook het LPLMA in de nieuwe app opgenomen. Evenals de overige informatie, zoals die nu in de Ambulancezorg-app beschikbaar is. Voor degenen die notities hebben gemaakt in de overgangsversie van de app (AZN LPA9 app) en deze notities willen meenemen naar de nieuwe omgeving (Ambulancezorg app) is het van belang om in de huidige en in de nieuwe versie bij de instellingen (onder profiel) de synchronisatie aan te zetten. Voor degene die op een later moment de update naar de nieuwe content kunnen/willen doen, het huidige bestand met daarin LPA 8.1 blijft tot medio mei ondersteund. Daarna vervalt de ondersteuning van deze versie.

Vanaf 1 mei 2023 is het LPA9 vigerend. Vanaf dat moment zal het LPA in de ambulancezorg-app niet meer om de zoveel jaar in een keer een update van alle protocollen krijgen. We gaan werken met tussentijdse versies waarbij we ons telkens richten op het updaten van een specifiek expertisegebied,

Scholing LPA9
Voor optimale toepassing van het LPA9, het SPART-model en de bijbehorende hulpmiddelen zijn leermiddelen ontwikkeld voor het bijscholen van alle hoogcomplexe ambulancezorgprofessionals. Deze bijscholing wordt regionaal door de RAV’s uitgevoerd. De werkgroep ‘Ontwikkeling bijscholing LPA9’ ondersteunt de RAV’s door het faciliteren van leermiddelen die tijdens de bijscholing gebruikt kunnen worden.

In 'Ambulance - De Podcast' (2021) gaat presentator Ivo van Asperen in gesprek met Bert Dercksen, Medische Manager UMCG Ambulancezorg, en Wessel Stegers, verpleegkundig specialist en docent aan de Academie voor Ambulancezorg.

Laat je als ambulancezorgprofessional bijpraten over het mobiel zorgconsult (ambulancezorgconsult), over het 'denken over denken' én over het klinisch redeneren met de SPART-methodiek.

Beluister de podcast op Spotify