30-07-2018

TV uitzending ‘Later als ik groot ben’

Lonneke uit groep 8 wil later graag ambulanceverpleegkundige worden. Samen met Jochem van Gelder, presentator van het programma ‘Later als ik groot ben’, ging Lonneke op pad om te kijken of haar droomberoep daadwerkelijk zo leuk is als zij denkt.

TV programma ‘Later als ik groot ben’

In het programma ‘Later al ik groot ben’ verdiept Jochem van Gelder zich samen met kinderen uit groep 7 en 8 in hun droomberoep. Waarom lijkt je dit beroep zo leuk? Welke opleiding kun je volgen? Hoe ziet een werkdag er uit en hoe word je nou daadwerkelijk ambulanceverpleegkundige, ingenieur, dokter of schilder?

‘Later als ik groot ben’ is elke zaterdag om 17.00 uur te zien bij RTL4 en 24 uur per dag op YouTube.

Wat moet een ambulanceverpleegkundige allemaal leren?

Op maandag 25 juni werd Lonneke verrast toen Jochem van Gelder in de klas verscheen. Vervolgens nam Jochem Lonneke mee naar de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk. Op de academie worden ambulanceverpleegkundigen en –chauffeurs opgeleid. Docent Ruben vertelde over de opleiding die ambulanceverpleegkundigen en –chauffeurs volgen. Ook mocht Lonneke een kijkje nemen tijdens de les en meedoen aan een praktijkoefening. Lonneke ontdekte zo wat je als ambulanceverpleegkundige allemaal moet leren.

Een dagje mee… naar de meldkamer en op de ambulance

Op vrijdag 13 juli liepen Lonneke en Jochem een dagje mee met een meldkamercentralist en een ambulanceteam. Wat gebeurt er op een werkdag en wat komt er allemaal bij kijken? In de ochtend werd een kijkje genomen op de meldkamer in Apeldoorn. Meldkamercentralist Ada legde uit wat ze als meldkamercentralist doet en hoe meldingen die binnenkomen worden verwerkt.

Vervolgens gingen Lonneke en Jochem naar RAV IJsselland in Zwolle. Samen met ambulanceverpleegkundige Rudolf en ambulancechauffeur Gerson werden de materialen in de ambulance bijgevuld. Ook heeft Lonneke geholpen bij de verzorging van een fietser die was aangereden door een auto.

Uitzending op 13 oktober 2018 om 17.00 uur

En is Lonneke geschikt voor het vak? Dat zien we op 13 oktober 2018 om 17.00 uur tijdens de uitzending ‘Later als ik groot ben’ op RTL4. De uitzending wordt op 14 oktober om 11.00 uur herhaald.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Rigterink, beleidsmedewerker, via j.rigterink@ambulancezorg.nl.