07-06-2018
  • Team RAV Brabant Midden-West-Noord behaalt eerste plaats landelijke reanimatiecompetitie/

Team RAV Brabant Midden-West-Noord behaalt eerste plaats landelijke reanimatiecompetitie

Op 6 juni vonden tijdens de Venticarebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse landelijke reanimatiewedstrijden plaats. Dit jaar deed een wedstrijdteam van RAV Brabant Midden-West-Noord voor het eerst mee aan de kinderreanimatiecompetitie. Zij namen het op tegen teams van vier academische ziekenhuizen. Het RAV-team maakte meteen een vliegende start en ging voortvarend te werk. Dit leverde hen de eerste prijs op.

Topprestatie!

Manager Jos Huisman: “Ons team heeft een topprestatie geleverd tijdens de Nederlandse reanimatiewedstrijden. Ik ben erg trots op mijn medewerkers. Zij hebben vele uren in eigen tijd getraind om dit mooie resultaat te behalen. Zowel de Basic Life Support als de Advanced Life Support werden excellent uitgevoerd bij de kindercasus. Wat het extra bijzonder maakte was dat de setting waarin zij de hulpverlening moesten uitvoeren een ziekenhuissetting was, dus buiten hun comfortzone. Dit soort wedstrijden en de goede voorbereiding zorgen voor een kwaliteitsverbetering van de zorg die wij op straat leveren. De veiligheid van de patiënt en de overlevingskans verbeteren hiermee. En daar doen we het natuurlijk voor!”

Reanimatiecompetitie Volwassene: nek-aan-nek-race

Huisman vervolgt: "We deden de afgelopen jaren als enige RAV mee aan de Venticare Reanimatiecompetitie Volwassenen. In 2017 werd onze RAV derde in een competitie met tien academische ziekenhuizen. Dit jaar vond voor het eerst een speciale competitie plaats voor RAV’s. Aan deze eerste editie deden vijf regio’s mee. Ons wedstrijdteam blonk uit in de gebruikte technieken en het goed op elkaar ingespeeld zijn. Uiteindelijk grepen we net naast de overwinning; de prestaties van de teams lagen erg dicht bij elkaar. We feliciteren onze Groningse collega’s hartelijk met hun overwinning."

Compliment voor onze interne reanimatiecompetitie

De organisatie gaf na afloop van de wedstrijd een aantal tips en tops. Huisman: "We kregen een compliment voor het feit dat we binnen de RAV een interne reanimatiecompetitie hebben opgezet. Teams van verschillende ambulanceposten kunnen hieraan meedoen. De winnaar van de interne competitie doet mee aan de landelijke wedstrijden en mag de ALS-opleiding volgen."

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Toet, communicatieadviseur: l.toet@ravbrabantmwn.nl.