18-04-2023

Spoedgeval? Zo kies je de juiste zorg!

Er is sprake van een spoedgeval. Moet je je dan wenden tot de huisarts, huisartsenspoedpost of ambulancezorg (112)? Voor veel mensen is dit niet altijd duidelijk. Daarom hebben acute zorgaanbieders, in samenwerking met het ministerie van VWS, informatiemiddelen ontwikkeld om mensen met een acute zorgvraag te helpen bij het benaderen van de juiste zorgaanbieder. Zo krijgen mensen sneller de juiste zorg, of het juiste (online) zorgadvies.

De ontwikkelde informatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld een animatie en poster, zijn door alle betrokken zorgaanbieders gepubliceerd en verspreid via de eigen achterban en relaties. Op deze manier kan iedereen de middelen vrij gebruiken en verspreiden. De komende periode zullen de middelen worden aangevuld met onder meer een aantal video’s.

Met de nieuwe informatiematerialen hopen acute zorgaanbieders en VWS dat iedereen die te maken krijgt met een spoedgeval, weet hoe je de juiste zorg moet kiezen!

Samenwerking

De publieksinformatie is ontwikkeld door huisartsen (LHV), huisartsenposten (InEen), de ambulancesector (Ambulancezorg Nederland) en de spoedeisende hulp artsen (NVSHA) en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Bekijk en download hier het informatiemateriaal.