Kijk en luister de podcast

23-04-2020

Podcast: ambulancezorg in de coronacrisis

De coronacrisis heeft een enorme impact op de ambulancezorg. De ontstane situatie is niet vergelijkbaar met een eerdere situatie, dat maakt dat de sector continu moet aanpassen. De huidige situatie vraagt veel van alle ambulancezorgverleners, bij de rijdiensten, op de meldkamers ambulancezorg en bij de ondersteunende diensten. Ambulancezorg Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Medisch Managers Ambulancezorg en de protocollencommissie zorgen in samenspraak met elkaar voor actueel beleid. Expertise, inzichten en ervaringen gaan daarbij hand in hand.

Vijf ambulancezorgexperts gaan in een videopodcast met elkaar in gesprek over hoe ze samen de zorg zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan deze bijzondere omstandigheden. Charlotte Blase, Kate Borkent, Vincent van der Dussen en Janneke Jager delen met Matthijs de Visser hun ervaringen.

Onderwerpen die passeren zijn het COVID-19 protocol, het werken met PBM, samenwerken in de keten en de vraag: coronazorg, wat betekent dat voor jou? Is het in deze tijd nog mogelijk om de nuance in de patiëntenzorg toe te passen, terwijl richtlijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen alle aandacht vragen?

De videopodcast is opgenomen in het Nationaal Ambulance- en Eerste Hulpmuseum in Leiden. Een bijzonder mooie locatie voor een goed gesprek!

Bekijk de videopodcast:

  • Podcast: COVID-19 (13:10 min) 
  • Podcast: Samenwerken in de keten (11:43 min)
  • Podcast: Werken met PBM (14:43 min)
  • Podcast: Coronazorg, wat betekent dat voor jou? (14:43 min)

Of luister op soundcloud naar de audiopodcast!