05-12-2023
  • Opnieuw aandacht voor het vak van de verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg/

Opnieuw aandacht voor het vak van de verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg

Als ambulancesector zijn we drukdoende om de bekendheid van het vak van de verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg verder te vergroten. Hiermee willen we een positieve bijdrage leveren aan het werven van nieuwe, enthousiaste en deskundige collega’s op de meldkamer. De resultaten van de eerste campagne waren positief, dus we gaan verder op de ingeslagen weg.

Terugblik

In 2022 ontwikkelde AZN, in afstemming met de RAV’s, een toolkit met verschillende communicatiemiddelen in de huisstijl van ‘De mensen van de ambulance’. RAV’s kunnen deze toolkit gebruiken bij de werving van verpleegkundig centralisten. Verpleegkundig centralisten Maurice, Nikita, Cathy en Bas waren ‘de gezichten en de stem’ op alle uitingen. De aandacht voor het vak heeft niet alleen geleid tot meer, maar ook tot gerichtere, sollicitaties. Mooi nieuws dus!

Even voorstellen

De komende drie maanden vragen we weer aandacht voor het vak. Dit keer zijn verpleegkundig centralisten Anne en Connie de gezichten op de uitingen. Anne: “De functie van de verpleegkundig meldkamer centralist is voor mijn gevoel niet altijd even bekend binnen de acute zorg. Daarom werk ik mee aan deze campagne. Connie: “Het is goed dat er meer aandacht voor ons vak komt, zo weten mensen beter wat het inhoudt en dat maakt ze misschien enthousiast om te solliciteren.”

Like en deel je mee?

Wil je meehelpen met het vergroten van de bekendheid van de functie van verpleegkundig centralist? Like en deel dan de berichten die gepost worden op Facebook/De mensen van de ambulance, X/@vandeambulance, Instagram/@demensenvandeambulance en LinkedIn/De mensen van de ambulance. Alle verhalen van de verpleegkundig centralisten vind je op www.demensenvandeambulance.nl

  • Regionale ambulancevoorzieningen hebben de nieuwe middelen ontvangen en kunnen die, passend bij hun eigen regionale communicatiebeleid, inzetten.