Nieuwe versie Ambulancezorg-app

17-07-2020

Nieuwe versie ‘Ambulancezorg-app’!

De nieuwe versie 2.1.0 van de Ambulancezorg-app is sinds dinsdag 21 juli beschikbaar in de appstores van Apple en Google. Belangrijkste vernieuwing is dat nu ook het Landelijk Protocol Zorgambulance (LPZ) beschikbaar is gemaakt in de app. Daarnaast is het nu mogelijk om gemaakte notities op te slaan in iCloud of Google Drive. Tot slot is er een plaats ingeruimd voor een toegang tot handige Publicaties.

Protocollen

Het LPZ is sinds maart 2019 in boekvorm beschikbaar. De implementatie in de app heeft door verschillende redenen op zich laten wachten. De gebruiker van de app kan in deze nieuwe versie onder de Service-knop op het dashboard kiezen voor het te gebruiken standaardprotocol: Landelijk Protocol Ambulancezorg (LPA) of LPZ. Bij de Protocollen zelf kan uiteraard nog wel geswitcht worden tussen LPA en LPZ, maar na afsluiten en opnieuw opstarten van de app keert deze altijd terug naar het ingestelde standaardprotocol. Op deze manier is de app te configureren op een wijze die het beste past bij de dagelijkse werkzaamheden. De implementatie van LPZ is verder gelijk aan die van LPA. Ook bij LPZ kunnen Notities gemaakt worden en Favorieten gemarkeerd.

Nieuw

Voor Notities en Favorieten was er tot op heden het probleem dat deze niet ergens buiten de app opgeslagen konden worden. Dit zorgde er helaas voor dat bij een herinstallatie van de app deze aantekeningen en markeringen verloren gingen. Ook was het voor een gebruiker niet mogelijk om ze te synchroniseren bij gebruik van meerdere devices, bijvoorbeeld een smartphone en een tablet. Onder de Service-knop kan nu gekozen worden voor het gewenste opslagmedium: iCloud (alleen iOS) of Google Drive (zowel Android als iOS). Uiteraard moet de gebruiker wel een account hebben bij iCloud of Google Drive. Wanneer synchronisatie aan staat zal de app Notities en Favorieten telkens synchroniseren wanneer er iets gewijzigd wordt. Mocht er een conflictsituatie ontstaan tussen de gegevens lokaal en in de cloud dan zal de app dit melden en de gebruiker vragen met welke set verder moet worden gegaan.

Ten slotte is er op de Service-pagina een sectie Publicaties opgenomen. Deze zal in de loop van de tijd worden gevuld met achtergrondinformatie waaronder documenten over kwaliteitskaders, richtlijnen en wetgeving.

De app

De ambulancezorg-app is in augustus 2014 gelanceerd. Per dag wordt de app geraadpleegd door ongeveer 600 verschillende gebruikers en in de afgelopen 3 maanden zijn ca. 7.000 verschillende gebruikers actief geweest. 98% van de gebruikers heeft de laatste versie van de app geïnstalleerd.