26-11-2018

Nieuwe versie ‘Ambulancezorg-app’!

De afgelopen maanden heeft Ambulancezorg Nederland samen met haar leverancier hard gewerkt aan versie 2.0.0 van de Ambulancezorg-app. Deze komt 27 november beschikbaar in de stores. In deze nieuwe versie is de Ambulancezorg-app opgemaakt in de nieuwe huisstijl van AZN, die eerder dit jaar is geïntroduceerd. Naast een aantal kleine verbeteringen is een belangrijke aanpassing de toevoeging van ‘Verrichtingen in de ambulancezorg’ (AZN, juni 2017).

Verrichtingen in de Ambulancezorg omvat korte en bondige beschrijvingen van vijfennegentig verrichtingen die in het LPA 8.1 voorkomen en is bedoeld als naslagwerk. Verrichtingen is ook in het dashboard van de app opgenomen, waardoor het dashboard een nieuwe indeling heeft gekregen. Daarnaast biedt de Ambulancezorg-app op een eenvoudige wijze toegang tot het Landelijk Protocol Ambulancezorg (LPA), C2000 verbindingsschema’s, nieuws- en pushberichten. Ook kan de gebruiker de app persoonlijk maken door eigen notities toe te voegen, een lijst met favorieten te maken en de eigen regio in te stellen voor regiospecifieke informatie.

De app is in augustus 2014 gelanceerd. Per dag wordt de app geraadpleegd door ca. 600 verschillende gebruikers en in de afgelopen 3 maanden zijn bijna  6.500 verschillende gebruikers actief geweest. 95% van de gebruikers heeft de laatste versie van de app (1.2.2) geïnstalleerd.

Voor 2019 is de ambitie om het opslaan en uitwisselen van notities en favorieten tussen bijvoorbeeld de smartphone en tablet van een gebruiker mogelijk te maken, ook tussen device van verschillende type (Android en iOS). Ook zal het Landelijk Protocol Zorgambulance (LPZ) in de Ambulancezorg-app worden opgenomen.