Computable nomineert ICT-project ‘Ambulances veiliger onderweg’!

06-07-2021
  • Computable nomineert ICT-project ‘Ambulances veiliger onderweg’!/

Computable nomineert ICT-project ‘Ambulances veiliger onderweg’!

Wij zijn verheugd dat wij u mogen laten weten dat het ICT project ‘Ambulances veiliger onderweg’ genomineerd is voor een Computable Award 2021 in de categorie Zorgproject! Computable ontving 72 voordrachten in deze categorie, waarvan er vijf genomineerd zijn voor de award. Het project ‘Ambulances veiliger onderweg’ is een samenwerking van Ambulancezorg Nederland (AZN), CityGIS en Be-Mobile. Lees hier het juryrapport. 

Breng nu uw stem uit!

De ambulancesector is erg content met deze mooie nominatie, maar gaat nu vanzelfsprekend ook voor de winst. Winnen betekent immers nog meer exposure voor Talking Traffic!

Wij willen u daarom vragen of u uw stemt wilt uitbrengen via deze link.
Stemmen kan tot en met 10 oktober. En ja, natuurlijk mag u dit bericht delen binnen uw eigen netwerk.
Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Op 2 november 2021 worden de uiteindelijke winnaars van de Computable Awards 2021 bekend gemaakt.

Over ‘Ambulances veiliger onderweg’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een samenwerkingsverband (Talking Traffic) opgericht om gezamenlijk innovatieve verkeerstoepassingen te ontwikkelen en toe te passen. De ambulancesector is de eerste hulpdienst die op nationale schaal aansluit op de Talking Traffic dienstverlening. Ambulances die met spoed rijden zijn dankzij Talking Traffic voortaan altijd ‘connected’ en zo ‘digitaal zichtbaar’. Slimme verkeerslichten kunnen ambulances groen licht geven en daarmee een veilige doorgang als zij over een kruispunt rijden. Andere verkeersdeelnemers worden tijdig gewaarschuwd dat een ambulance nadert, zodat zij hierop kunnen anticiperen.

Dit draagt bij aan meer veiligheid op de weg voor mede verkeersdeelnemers, het ambulanceteam en de patiënt in de ambulance.

Eind oktober 2020 hebben de leden van branchevereniging Ambulancezorg Nederland (AZN) besloten dat alle ambulanceregio’s aansluiten op Talking Traffic via de landelijke ICT-systemen van de sector. De verkeersveiligheid vormt hiervoor de belangrijkste drijfveer. Victor Verrijp, voorzitter bestuurscommissie Innovatie & ICT, AZN: “Het feit dat Talking Traffic de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers aanzienlijk kan verbeteren, is voor ons motivatie genoeg. Door rekening te houden met de route van de ambulance, kan op termijn bovendien vertraging door bijvoorbeeld brugopeningen en beweegbare paaltjes voorkomen worden”. De ambulancesector heeft een zeer goed georganiseerde landelijke infrastructuur. Om die reden wordt de ambulancesector gezien als een voorbeeld, met als doelstelling t.z.t. ook andere hulpdiensten op de Talking Traffic dienstverlening te laten aansluiten.

Over de Computable Awards 2021

Meer weten over de Computable Awards 2021? Lees dan dit artikel van de Computable.