Dinsdag 21 november: plug-in kennissessie IFV

03-11-2017

Boekpresentatie IFV: Lessen uit crisis- en mini-crisis 2016

Het lectoraat Crisisbeheersing van IFV nodigt u op 21 november graag uit voor de presentatie van haar nieuwste jaarboek in de reeks 'Lessen uit crises en mini-crises'. Deze vijfde editie beschrijft en beschouwt vijftien bijzondere gebeurtenissen die plaats hadden in het jaar 2016. Gebeurtenissen met maatschappelijke of politieke onrust met de nodige ophef op sociale media tot gevolg.

De plug-in kennissessie gaat dieper in op een aantal prominente casussen die in 2016 ons Nederlandse nieuws beheersten. Bestuurders en ervaringsdeskundigen vertellen u over de lessen die zij hebben getrokken uit drie heel verschillende crisissituaties:

  • de aanvaring van de stuw bij Grave
  • de bandenbrand in Someren
  • het rumoer rond de Zaanse straatvlogger

Verder is er aandacht voor verschillende gezondheidscasus: de ophef over het rubbergranulaat op kunstgrasvelden en de uitstoot van DuPont/Chemours. Ontdek de operationele dilemma’s en feiten.

Het programma opent met de presentatie van ‘de rode draden’ uit het jaarboek 2016. Gevolgd door de overhandiging van het eerste exemplaar aan Burgemeester Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad.

De bijeenkomst sluit af met een zaaldiscussie en een netwerkborrel.

Programma

Het volledige programma met de sprekers staat op de website. U bent welkom vanaf 14.30 uur.

Voor wie?

Bestuurders en professionals werkzaam op het terrein van crisisbeheersing, veiligheidsmanagement en bevolkingszorg.

Kosten en aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden via Mijn.IFV. Hebt u nog geen IFV-account? U registreert zich in enkele stappen.

Vragen

Voor algemene informatie over deze middag neem contact op met IFV Kennisevents, telefoon: 026 355 22 02 of e-mail kennisevents@ifv.nl.

Graag tot ziens op 21 november 2017!

Over plug-in kennissessies

Dit zijn korte, compacte middagsessies over fysieke veiligheidsthema’s waarover vaak recent een publicatie of onderzoeksrapport is uitgebracht. Multidisciplinaire sprekers doen hun verhaal vanuit de theorie of eigen ervaring. Voor deelnemers is er ruimte voor vragen, discussie en ontmoeten.

Bron: ifv.nl