Bijscholing LPA9

Welkom ambulancezorgprofessional! Op deze webpagina vind je verschillende informatiebronnen die je kunnen helpen bij het zo goed mogelijk toepassen van de LPA9, het SPART-model en de andere bijbehorende hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee!

Animatie SPART

Deze animatie laat zien hoe het SPART-model in de ambulancezorg toepasbaar is en hoe SPART helpt om completer klinisch te redeneren.

Film SPART

Deze film laat aan de hand van een casus zien hoe SPART helpt bij het klinisch redeneren.

Podcast

Het SPART-model
In deze podcast gaat presentator Ivo van Asperen in gesprek met Bert Dercksen, Medisch Manager UMCG Ambulancezorg, Matthijs de Visser, Physician Assistant bij RAVHM en Arjan Bruintjes, Verpleegkundig Specialist bij de RAVU. Als lid van de protocollencommissie nemen zij je mee in de achtergronden van het klinisch redeneren met de SPART-methodiek. Daarnaast is ook Vivian Eijzenbach van de IGJ aan het woord. Zij gaat nader in op de calamiteiten die zich in de sector hebben voorgedaan en daarmee een aanleiding zijn geweest voor het ontwikkelen van het SPART-model.

Artikelen in het vakblad V&VN Ambulancezorg

In een vijftal artikelen wordt je meegenomen in de ontwikkeling en achtergronden van LPA9, het SPART-model en de bijbehorende hulmiddelen.

-       Ontwikkeling van LPA9 (deel 1)

-       Ontwikkeling van LPA9 (deel 2)

-       Ontwikkeling van LPA9 (deel 3)

-       Ontwikkeling van LPA9 (deel 4)

-       Ontwikkeling van LPA9 (deel 5)