Vacature

11-07-2023

Kom jij als (data)gedreven Programmamanager Sturing en Financiering ons team versterken?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als programmamanager én lijkt het je interessant om een bijdrage te leveren aan het continu verbeteren van de ambulancezorg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Jaarlijks rijden ambulances ruim 1,4 miljoen inzetten om aan iedereen die dat nodig heeft (acute) zorg te verlenen. De 25 Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) en de ca. 7000 professionals die daar werken, spannen zich hier dagelijks voor in. Het is belangrijk dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Branchevereniging Ambulancezorg Nederland (AZN) ondersteunt de RAV’s hierbij, door landelijk beleid en richtlijnen te ontwikkelen, externe onderzoeken te begeleiden, ontwikkelingen in de politiek en zorg te signaleren en door de belangen van de ambulancesector te behartigen.

Verenigingsbureau AZN

Ambulancezorg Nederland wordt bij het realiseren van haar doelstellingen ondersteund door een verenigingsbureau. Hier werken zeventien enthousiaste collega’s binnen vier programma’s: Kwaliteit van zorg, Sturing & financiering, HR en Informatievoorziening & ICT.

Wat ga je doen?

Voor het programma Sturing & Financiering zijn wij op zoek naar een programmamanager die zich bezig gaat houden met de volgende drie aandachtsgebieden:

 • Dataverzameling en -analyse
  De ambulancesector is een transitie gestart om de grote hoeveelheid data die in de sector aanwezig is sneller te kunnen verzamelen en analyseren. Met de verkregen resultaten en inzichten wil de sector nog beter sturen op goede zorg en (tussentijdse) verantwoording. Als programmamanager is het jouw taak om deze transitie goed te begeleiden en tot een succes te maken. Dit doe je in afstemming met onder meer de data-analisten van de RAV’s en externe partijen.
   
 • Financiering
  Adequate financiering is een voorwaarde om goede ambulancezorg te kunnen leveren. Samen met de financieel controllers werkzaam bij de RAV’s, stroomlijn jij het proces van toereikende bekostiging. Tevens ben je op dit thema aanspreekpunt en gesprekspartner voor externe instanties zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
   
 • Wet- en regelgeving
  Op het gebied van wet- en regelgeving signaleer je tijdig nieuwe ontwikkelingen waarover je de RAV’s en stakeholders actief informeert. Indien nodig win je juridische advisering in. Je bent het eerste aanspreekpunt en onderhoudt contact met het Ministerie van VWS, maar ook met andere ministeries.

Wat vragen we?

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Een duidelijke visie op- en kennis van de toepassing van data ten behoeve van sturing, verantwoording en kwaliteitsverbetering, financiering en wet- en regelgeving in de (acute) zorg.
 • Ervaring met BI-tools (Power BI) en datavisualisatie.
 • Ervaring met projectmatig werken, overzicht houden en het kunnen bewaken van de planning bij complexe en langdurige projecten.
 • Je hebt een vlotte pen en hebt ruime ervaring om (opgehaalde) informatie te vertalen naar beleidsdocumenten.

Wat bieden we?

 • Je wordt onderdeel van een enthousiast, ambitieus en deskundig team.
 • Een uitdagende en afwisselende functie voor 32-36 uur per week in een dynamische organisatie en sector.
 • Inschaling in salarisschaal 65 conform CAO ziekenhuizen.
 • Een jaarcontract met de intentie het dienstverband om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Zwolle is je standplaats, een deel van de week thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

De procedure

We gaan graag met je in gesprek als je geïnteresseerd bent in deze uitdagende functie en als je voldoet aan het profiel. Stuur in dat geval je motivatiebrief, voorzien van een cv, naar Liesbeth Prins via l.prins@ambulancezorg.nl. Solliciteren kan tot 31 augustus 2023.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de vacature, neem dan contact op met Koos Reumer, directeur AZN, of Margreet Hoogeveen, programmamanager, via 088-3838200 of via de mail: l.prins@ambulancezorg.nl. Op www.ambulancezorg.nl vind je meer informatie over branchevereniging AZN.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld