Veiligheidsregio Noord-Holland Noord genomineerd voor titel van Slimste Organisatie van Nederland


De veiligheidsregio is genomineerd voor de titel van Slimste Organisatie van Nederland. De veiligheidsregio maakte een analyse-instrument waarmee alle stappen tussen 112-melding en dotterbehandeling voor patiënten met een hartinfarct inzichtelijk kon worden gemaakt. Daarmee kon de veiligheidsregio samen met het Medisch Centrum Alkmaar de tijd tussen melding en ingreep met twintig minuten bekorten. Voor het analyse-instrument is de veiligheidsregio genomineerd.

 
De analyse door deskundigen van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord maakte alle stappen in het proces inzichtelijk van melding tot ingreep, van ‘call to balloon’ dus. Op basis hiervan konden de organisaties verbeteringen doorvoeren.
 
Enkele voorbeelden: de procedure op de meldkamer is verkort. De ambulanceverpleegkundige maakt eerder een cardiogram en stuurt deze eerder door naar het ziekenhuis. Het ambulanceteam brengt de patiënt niet meer naar de spoedeisende hulp, maar rijdt met de brancard direct door naar de behandelkamer. Daar aangekomen doen ambulanceverpleegkundige en –chauffeur alvast de bovenkleding van de patiënt uit, opdat het behandelend team van het ziekenhuis alvast de handen kan wassen en de operatiekleding aan kan doen.
 
Gisteren is bekend gemaakt dat de veiligheidsregio voor het dashboard genomineerd is voor Slimste Organisatie van Nederland. Dit is een prijs voor organisaties die ‘uitblinken in effectieve, intelligente en wendbare bedrijfsprocessen door slim gebruik van data’. De andere genomineerden zijn Rituals Cosmetics en Tempo-Team.
 
De methode van MCA en veiligheidsregio staat landelijk in de belangstelling bij andere organisaties die zich bezighouden met spoedzorg. Zo wordt de werkwijze gedragen door het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 
Meer informatie treft u aan op deze website. Daar kunt u ook op de veiligheidsregio stemmen voor de publieksprijs.
Voor vragen kunt u contact op nemen met Mischa de Bruijn, communicatieadviseur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord via mdbruijn@vrnhn.nl.