Vanaf vandaag ligt het nieuwe boek 'De mensen van de ambulance', geschreven door Mariette Middelbeek, in veel boekhandels in Nederland.

Het boek is onderdeel van de gelijknamige publiekscampagne 'De mensen van de ambulance'. Deze campagne is in 2014 gestart om mensen beter te informeren over ambulancezorg: "wat kun je als patient of omstander doen, of soms beter laten, als je te maken krijgt met ambulancezorg"? Op die vraag geeft de campagne antwoord, via diverse on- en offline middelen. Ambulancehulpverleners zijn zelf het boegbeeld van de campagne en zijn met name op social media zeer actief onder #dmvda.

Over het boek
In boek 'De mensen van de ambulance' vertellen ambulancehulpverleners over inzetten die veel indruk op hen hebben gemaakt. De verhalen varieeren van zware ongevallen tot aangrijpende 112-gesprekken en van heftige reanimaties tot harverwarmende patienten. Tijdens hun werk worden ambulancehulpverleners en meldkamercentralisten geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek en soms bizarre situaties, maar vooral ook met mensen en hun verhalen.

7/4: Overhandiging aan VWS
Het nieuwe boek wordt vandaag, 7 april 2016, om 16.30 uur te Harderwijk overhandigd -door een van de geinterviewden- aan Veronique Esman, plaatsvervangend Directeur Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Boek kopen of bestellen?
Dat kan in de boekhandel of via
 Bol.com

Vragen?
Vragen over de publiekscampagne of over het boek kunt u stellen aan Nadiene Toby via n.toby@ambulancezorg.nl