Precies volgens planning start deze week de onlinecursus ‘Opgeschaalde ambulancezorg en GGB’. Veel medewerkers van Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV’s) zien deze cursus als een basis voor de implementatie van de werkwijzen die voortkomen uit het project ‘RAV’s voorbereid’ en GGB.

 
Drie modules
De online cursus bestaat uit drie modules: één algemene module en twee functie-specifieke modules, voor rijdend personeel en centralist meldkamer ambulancezorg. Alle facetten van de opgeschaalde ambulancezorg en GGB komen in deze drie modules aan bod.
 
Intensief traject
De online cursus van Ambulancezorg Nederland (AZN) is een resultaat van een intensief traject met ontwikkelaar MCW en een projectgroep uit de ambulancezorg. RAV’s, traumacentra, veiligheidsregio’s en politie leverden een belangrijke bijdrage, tijdens de opnames en met deskundig advies. De ontwikkeling van de cursus werd gefinancierd vanuit de OTO stimuleringsmiddelen.
 
Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met projectleider Gijs Roest via roest@hetnetwerkcentrum.nl.
 (Filmopnames in Weeze, 19 & 20 september 2015)