HKZ en NEN gaan fuseren

 

Stichting HKZ en de Stichting NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) gaan hun kwaliteitsactiviteiten in de zorg samenvoegen. De samenwerking krijgt juridisch beslag per 1 januari 2012. Stichting HKZ heeft hierover op 1.7.11 het volgende bericht verstuurd.

"De afgelopen maanden hebben HKZ en NEN de mogelijkheden tot samenwerking zorgvuldig onderzocht. De activiteiten van beide organisaties in de zorg vullen elkaar goed aan. Door samenwerking ontstaan uitstekende kansen om de productportefeuille en marktpositie van HKZ en de horizontale expertise en internationale organisatie van NEN te bundelen. Hierdoor zullen we uitgroeien tot een toonaangevend kwaliteitsinstituut voor de nationale en internationale markt. Daarnaast blijft ook de continuïteit en de innovatie van de bijna 3.000 HKZ-certificaten gewaarborgd.

Zowel NEN als HKZ hebben de ambitie om hun positie als normontwikkelaar van de hele zorgketen de komende jaren verder te ontwikkelen en uit te breiden. Wij vertrouwen erop dat we onze constructieve en prettige samenwerking ook de komende jaren kunnen voortzetten."