Connexxion Ambulancezorg en Witte Kruis bundelen krachten

Connexxion Ambulancezorg neemt, onder voorbehoud van de succesvolle afronding van het boekenonderzoek, Witte Kruis Holding uit Den Haag over. Deze overname past in de groei-ambities die Connexxion Ambulancezorg heeft. Het grootstedelijk gebied waarin Witte Kruis actief is, het huisartsenvervoer en repatriëring zijn belangrijke aanvullingen op het expertisegebied van Connexxion Ambulancezorg.

Witte Kruis Holding heeft enkele maanden gezocht naar een geschikte overnamekandidaat. Na zorgvuldige afweging bleek Connexxion Ambulancezorg de beste partner voor de organisatie. Doorslaggevend voor de keuze voor Connexxion Ambulancezorg waren de visie op de dienstverlening, het innovatieve en professionele karakter en de bedrijfsculturen die goed bij elkaar aansluiten. De overname door Connexxion Ambulancezorg zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de dienstverlening van Witte Kruis. Om deze te kunnen borgen gaan alle medewerkers mee over, aldus Connexxion Ambulancezorg en Witte Kruis in een gezamenlijke verklaring. Het personeel van Witte Kruis is vrijdagmiddag ingelicht.

Witte Kruis Holding
Het Witte Kruis is al veertig jaar actief in de regio Haaglanden. De organisatie biedt diverse vormen van dienstverlening aan: ambulancevervoer, repatriëring, huisartsenvervoer en zorgvervoer, dat met luxe taxi’s en rolstoelbussen wordt uitgevoerd. Daarnaast verzorgt Witte Kruis zelf het onderhoud van haar wagenpark. Beide eigenaren van Witte Kruis blijven in de toekomst verbonden aan de nieuwe organisatie. Witte Kruis heeft ruim 150 medewerkers en een wagenpark van 55 voertuigen.

Connexxion Ambulancezorg
Connexxion Ambulancezorg is de grootste ambulancezorgverlener van Nederland en is actief in de veiligheidsregio’s Zeeland, Noord-Holland Noord, Kennemerland en Noord- en Oost-Gelderland. De organisatie wil kwalitatief hoogstaande zorg verlenen, tegen een verantwoorde prijs. Connexxion Ambulancezorg telt 450 werknemers en 100 voertuigen.