Vijfhonderd kilometer in 24 uur: De Homeride

Het fietsende ambulanceteam van UMCG Ambulancezorg is er klaar voor: een tocht van vijfhonderd kilometer in 24 uur van Groningen naar Maastricht langs acht Ronald McDonaldhuizen. Op 15 juni starten ze in Groningen, samen met zo’n 900 andere deelnemers voor de Homeride en komen op 16 juni via Amsterdam aan in Maastricht.
Het geld van de Homeride zorgt er voor dat het voor iedere ouder mogelijk is om dicht bij het ziekenhuis van z’n zieke kind te kunnen verblijven in een Ronald McDonaldhuis. Voor Noord-Nederland staat dat in Groningen.
De bikers van UMCG Ambulancezorg en hun sponsoren ondersteunen de Homeride van harte, omdat zij vanuit hun werk weten hoe belangrijk de steun van ouders is voor ernstig zieke kinderen, maar ook hoe moeilijk het soms (financieel) kan zijn om dicht bij je kind te kunnen verblijven.
UMCG Ambulancezorg heeft de beschikking over een team van zeven speciaal opgeleide ambulancemedewerkers uit de hele provincie – verpleegkundigen en chauffeurs-  die met hun aangepaste ambulancefietsen worden ingezet bij grote evenementen en bij grote drukte in de binnensteden van bijvoorbeeld Emmen, Assen, Meppel en Hoogeveen.


Meer informatie? Zie: www.homeride.nl