Geslaagde themabijeenkomst over Leidinggeven op afstand


Ambulancezorg Nederland (AZN) organiseerde op 25 september jl. een themabijeenkomst voor het middenkader over het onderwerp leidinggeven op afstand. Circa 30 belangstellenden reisden af naar Bilthoven en namen deel aan deze bijeenkomst.

 
Hoe weet je welke aansturing een medewerker nodig heeft en op welke wijze stem je je stijl van leidinggeven af op de medewerker? Hoe maak je het functioneren bespreekbaar als je een medewerker niet dagelijks ziet functioneren? En op welke wijze bespreek je dit? Tijdens de themabijeenkomst werd door Joyce Pouw, trainer en docent aan de Hogeschool van Amsterdam, antwoord gegeven op deze vragen. Zij startte met een presentatie over situationeel leidinggeven. Vervolgens kwam de theorie van verschillende gesprekstechnieken aan bod. Een groot deel van de middag stond verder in het teken van oefenen in subgroepen om de theorie op voorkomende praktijksituaties toe te passen.
 
AZN-themabijeenkomsten voor middenmanagement
AZN organiseert vier keer per jaar een themabijeenkomst voor het middenmanagement. Met deze themabijeenkomsten wil AZN het middenmanagement relevante informatie aanreiken. Ook wil de brancheorganisatie hen de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten, zodat de middenmanagers onderling kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.
 
Meer informatie?
Hebt u naar aanleiding van dit nieuwsitem vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Betty van der Roest, programmamanager AZN.