Duurzame inzetbaarheid


Op 16 mei jl. organiseerde Ambulancezorg Nederland (AZN) het event ‘Duurzame inzetbaarheid: goed op weg!’. Circa 140 personen uit de ambulancesector reisden af naar De Rijtuigenloods in Amersfoort en namen deel aan deze bijeenkomst.
 
De ambulancesector besteedt al geruime tijd aandacht aan duurzame inzetbaarheid. In 2014 is het event ‘Stippel de route uit naar duurzame inzetbaarheid’ georganiseerd. Tijdens dit event werden ideeën opgehaald bij medewerkers over de wijze waarop medewerkers duurzaam ingezet kunnen worden. Deze ideeën zijn ook gebruikt bij de onderhandelingen over de cao ambulancezorg. Vervolgens zijn de afspraken die gemaakt zijn over duurzame inzetbaarheid opgenomen in de cao. Verschillende RAV’s hebben de afgelopen periode stappen gezet om duurzame inzetbaarheid vorm te geven. Om de weg die de ambulancesector heeft ingeslagen verder te vervolgen, werd deze dag georganiseerd. Er waren verschillende functionarissen aanwezig: directeuren, leidinggevenden, HR professionals, ergocoaches en leden van de bedrijfsopvangteams. Het programma was interactief met veel onderlinge uitwisseling. De deelnemers konden kiezen uit vijftien workshops. Het veelzijdige aanbod werd gewaardeerd en ook de bijzondere locatie viel in de smaak bij de deelnemers.
Er was de hele dag een cartoonist aanwezig.
 
Plenair deel
Hans Simons, voorzitter van Ambulancezorg Nederland, opende de bijeenkomst.
Vervolgens verzorgde Tinka van Vuuren, hoogleraar Vitaliteitsmanagement, een korte introductie over het thema duurzame inzetbaarheid. Zij lichtte o.a. de maatregelen toe die volgens de laatste wetenschappelijk inzichten het beste werken om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen.
Na de inhoudelijk inleiding door Tinka stond een Omdenkclinic op het programma. Omdenken is een manier van denken waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt. Hierdoor kregen de deelnemers nieuwe inzichten om met het thema duurzame inzetbaarheid verder aan de slag te gaan.
 
De workshops
Na het plenaire gedeelte werden er vijftien verschillende workshops aangeboden. De deelnemers draaiden mee met drie workshops. Voor iedere doelgroep was een route uitgestippeld. Op de route kwamen de deelnemers langs eigen functiespecifieke workshops.Meer informatie
Voor meer informatie over het event, verwijzen wij u naar het sfeerverslag.
 
Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Jolanda Rigterink, beleidsmedewerker AZN, via j.rigterink@ambulancezorg.nl.