Ambulancezorg verzorgt succesvolle ‘train-de-trainer’ C2000-scholing voor regionale kerninstructeurs


Samen met de partners van politie en brandweer geeft Ambulancezorg Nederland (AZN) vorm en inhoud aan het project ‘Portogewoon’. Dit project is gericht op het verbeteren van het gebruik en beheer van C2000 middels educatieve producten die gezamenlijk zijn ontwikkeld en afgestemd op de diverse gebruikersgroepen.


Train-de-Trainer C2000 opleidingsdagen
AZN is vlot aan de slag gegaan met het opgeleverde materiaal en heeft de Academie voor Ambulancezorg opdracht gegeven tot het organiseren van ‘train-de-trainer’ C2000 opleidingsdagen voor kerninstructeurs van RAV’s. De opleidingsdagen zijn bedoeld om kennis op te frissen, nieuwe inzichten en procedures over te brengen en te instrueren hoe om te gaan met de nieuwe scholingsproducten. De kerninstructeurs zullen vervolgens in de eigen RAV, met behulp van de opgedane kennis en het beschikbaar gestelde scholingsmateriaal, de eindgebruikers (centralisten en ambulancehulpverleners) bijscholen.

Zinvolle training
Inmiddels hebben de eerste ‘train-de-trainer’ scholingsdagen plaatsgevonden. Deelnemers spreken van een succesvolle en zinvolle training en delen complimenten uit voor zowel de Portogewoon leermiddelen als de enthousiaste docenten die veelal afkomstig zijn uit RAV’s. Enkele reacties:
  • 'Goede handvatten gekregen om dit over te brengen op collega’s'
  • ‘Nuttig en leerzaam’
  • ‘Leerzaam en geeft voldoende stof om verder in de praktijk toe te passen bij scholing van collega’s’
 
Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Roger Weimar, C2000 projectleider via r.weimar@ambulancezorg.nl of bel naar 06-10208575. U kunt ook contact opnemen met Judy Westerveld, programmamanager AZN, via j.westerveld@ambulancezorg.nl of bel naar 06-53606370.