Ambulance Control: beste serious game in de zorg!


Ambulance Control is bekroond voor beste serious game in de zorg! Het spannende én leerzame computerspel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord won de zogeheten Games for Health Europe Award. De Award werd uitgereikt tijdens het evenement Game in the City in Amersfoort.


Het is de tweede keer in korte tijd dat de game in de schijnwerpers stond. Begin november kregen de inspanningen van de veiligheidsregio om agressie tegen te gaan een Veilige Publieke Taak Award. Ambulance Control won de prijs samen met andere initiatieven van de veiligheidsregio, waaronder de voorlichtingsambulance Effe Chille Ambu. Aan die prijs is behalve een bokaal ook een geldbedrag van 25.000 euro verbonden, uit te geven aan de bestrijding van agressie tegen hulpverleners. Met de Games for Health Europe Award heeft Ambulance Control ook een vakprijs in de game-industrie binnengesleept. Eerder dit jaar greep het spel naast een vakprijs. De game was genomineerd voor een SpinAward, maar moest het afleggen tegen een game van autofabrikant Volkswagen.

Speler=centralist
In Ambulance Control kruipen spelers in de huid van een 112-centralist, om zo te ervaren dat er alleen een ambulance kan worden gestuurd in echte spoedsituaties. Met de game zorgt de veiligheidsregio voor meer begrip bij het publiek. Onbegrip is in panieksituaties vaak een oorzaak van agressie. De game is inmiddels honderdduizend keer gespeeld.

Ambulancezorg Nederland
Ambulancezorg Nederland ondersteunt de game en is betrokken geweest bij de campagne om het spel onder de aandacht van het publiek te brengen.