Vierhonderdduizend levens gered in Ambulance Control


De spelers van Ambulance Control hebben sinds begin van het jaar bij elkaar al meer dan vierhonderdduizend levens gered! Dat aantal loopt nog steeds op. Tip: plaats een link naar het spel op uw publiekswebsite. Daarmee zorgt u voor nog meer bezoekers van www.ambulancecontrol.nl, helpt u begrip te kweken voor de werkwijze van ambulancehulpverleners en heeft u leuke content voor uw site.
 

Noord-Holland-Noord, Utrecht en Zeeland boven aan de topscorelijst
Bovendien vergroot u de kansen voor uw regio om hoog in de topscorelijst te komen. De ranglijst wordt nog steeds geleid door Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, initiatiefnemer van de game. Utrecht en Zeeland bezetten op het moment de tweede en derde plaats, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden staan in de subtop. Spelers kunnen in de game uitkomen voor hun eigen regio door hun postcode in te vullen.

Wat leert de gamer van Ambulance Control?
In Ambulance Control zit de speler in de meldkamer ambulancezorg. Hij moet de urgentie van de meldingen beoordelen en de paraatheid in een gebied bewaken. Dat doet hij door ambulances toe te wijzen en ze voorwaarde scheppend te laten rijden. De speler leert onder meer dat ‘112’ vragen stelt aan de bellers en dat ambulances alleen kunnen worden ingezet als de situatie levensbedreigend is. De game is inmiddels meer dan tachtigduizend keer gespeeld en werd genomineerd voor een SpinAward, de prijs voor innovatieve digitale communicatie. De game is voor iedereen met een pc te spelen via www.ambulancecontrol.nl.