IGZ Zorgveiligprijs


De Inspectie voor de Gezondheidszorg reikt in 2012 voor de vierde keer de IGZ ZorgVeiligPrijs uit. Deze prijs gaat naar het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Zowel aanbieders van zorg, als medische producten of preventie komen in aanmerking. De IGZ hoopt dit jaar, naast initiatieven uit de cure, in het bijzonder ook op inzendingen uit de care sector.
 

Uitreiking prijs op jaarlijks congres Patientveiligheid 21/6
De prijs wordt uitgereikt op het jaarlijkse congres over Patiëntveiligheid, op donderdag 21 juni in Rotterdam. Vorig jaar won de SURPASS checklist van het Algemeen Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. Volgens de jury was de checklist een schoolvoorbeeld van een goed opgezette, slimme en effectieve interventie om de patiëntveiligheid te vergroten, waarvan het effect duidelijk is aangetoond.

Initiatieven melden
Heeft u of uw organisatie ook een uitstekende prestatie neergezet, met aantoonbare resultaten op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid, of kent u een initiatief dat voor de ZorgVeiligPrijs 2012 in aanmerking moet komen? Meldt dit initiatief dan nu aan via www.zorgveiligprijs.nl

 
Deadline aanmelden
Aanmelden kan tot 15 maart a.s. De winnaar van de ZorgVeiligPrijs 2012 ontvangt naast de aandacht en de erkenning ook een kunstwerk en een certificaat. Bovendien wordt van alle genomineerden een filmpje gemaakt.