Kennisgroep P&O AZ


Op donderdag 26 januari kwam de Kennisgroep P & O bijeen bij Stichting de Basis in Doorn. De Basis verzorgt dienstverlening aan geüniformeerde sectoren na ingrijpende ervaringen. Dit doen zij naast hun oorspronkelijke takenpakket dat gericht is op veteranenzorg.


Aanleidingen bespreken onderwerp sociale & psychische weerbaarheid AZ
Er waren meerdere aanleidingen om het onderwerp sociale en psychische weerbaarheid in de ambulancesector te bespreken in de P&O kennisgroep. Voorbeelden zijn de aandacht voor professionele weerbaarheid; een SIRE-campagne, een actieplan Versterking Professionele Weerbaarheid Politie, discussies over agressie en geweld in allerhande tv-programma’s en de komst van een bioscoopfilm Doodslag.

Agenda kennisgroep P&O AZ
Stichting de Basis nodigde de kennisgroep P&O spontaan uit om samen te komen op de locatie van De Basis. In het ochtendgedeelte stonden de HR-ontwikkelingen in de sector centraal; in het middaggedeelte was er aandacht voor de dienstverlening van Stichting de Basis naast een presentatie van het programma ‘Mentale Weerbaarheid’ bij de Politie.

Doel kennisgroep P&O AZ
In de kennisgroep P&O, die onder leiding staat van Lex Broekhuysen, HR-manager RAV IJsselland, staat kennisdeling en de uitwisseling van de P&O-thema’s in de ambulancesector centraal. Ook is de kennisgroep een ontmoetingsplatform van collega P&O-ers in de ambulancesector.

Downloads
- presentatie De Basis
- presentatie Ambulancezorg 26-01-12
- de programma-opzet ambulance P&O

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paulien van der Meulen, programmamanager, p.vandermeulen@ambulancezorg.nl