Ambulance Control al 50.000 keer gespeeld!


Stuur je wel of geen ambulance? Voor die afweging staan spelers van de online game Ambulance Control zelf. Ze zitten op de stoel van een meldkamercentralist, nemen 112-meldingen aan en moeten door de juiste vragen te stellen erachter komen of een melding de inzet van een ambulance rechtvaardigt. De spelers leren dat het aantal inzetbare ambulances niet oneindig is en dat ambulancezorg levens redt door verstandig om te gaan met de capaciteit. Deze ambulancegame is voor iedereen met een pc te spelen via www.ambulancecontrol.nl.


Het spel kreeg onder andere aandacht in Hart van Nederland. De game is vlak voor Oud en Nieuw gelanceerd, om meer begrip te kweken voor de werkwijze van ambulancehulpverleners. Nu al is de game meer dan vijftigduizend keer gespeeld. Er wordt veel over Ambulance Control getwitterd. Spelers ervaren de game niet alleen als leerzaam, maar ook als erg leuk om te doen. Een greep uit de tweets: ‘verslavend’, ‘wat een spannende game’, ‘egt een cool spel’, ‘wauw, al 4 levens gered’. De game wordt door verschillende leeftijdsgroepen in alle delen van Nederland gespeeld. 

Binnenkort kunnen spelers punten scoren voor hun eigen regio!
De komende weken wordt gewerkt aan een extra toevoeging in de game waardoor het mogelijk wordt voor spelers om namens hun eigen regio te spelen. Als de toevoeging gereed is, wordt de score van een speler bij registratie automatisch opgeteld bij zijn ‘eigen’ Regionale Ambulancevoorziening.

Vragen
Ambulancecontrol.nl is een initiatief van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, dat mogelijk is gemaakt door subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ambulancezorg Nederland ondersteunt het initiatief. Voor vragen of suggesties kunt u terecht bij Nadiene Toby, communicatiemedewerker van Ambulancezorg Nederland (n.toby@ambulancezorg.nl), of bij Mischa de Bruijn, communicatieadviseur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (mdbruijn@veiligheidsregio-nhn.nl).