Samenwerken aan evidence-based ambulancezorg: cursussen najaar 2017


Als onderdeel van de implementatie van de landelijke onderzoeksagenda ambulancezorg  organiseert Ambulancezorg Nederland samen met het Lectoraat Acute Intensieve Zorg (LAIZ) van de HAN twee cursussen voor ambulancezorgprofessionals. Op deze wijze worden professionals uit de ambulancezorg uitgerust met competenties om de ambulancezorg evidence-based te maken.
 
1. Cursus Systematic review
De cursus Systematic Review is bedoeld voor professionals uit de ambulancezorg met een master opleiding. Tijdens deze cursus leert de cursist hoe hij op basis van een probleem of vraag uit de praktijk op systematische wijze een antwoord kan vinden in de wetenschappelijke literatuur. In 2016 heeft deze cursus twee keer plaatsgevonden. Vanwege de grote belangstelling biedt Ambulancezorg Nederland de cursus in het najaar van 2017 aan. De cursus bestaat uit 3 dagdelen: 14 september (hele dag) en 26 oktober (ochtend).
Klik hier voor de flyer en inschrijflink voor de cursus.
 
2. Cursus evidence-based practice
Evidence-based practice is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor individuele patiënten.

Het wordt gezien als een belangrijke manier om tot doeltreffende zorg van hoge kwaliteit te komen en ongewenste praktijkvariatie tegen te gaan. Om onderzoek en het gebruik van onderzoeksresultaten in de praktijk van de ambulancezorg te stimuleren organiseert Ambulancezorg Nederland met het LAIZ van de HAN een cursus Evidence-based practice voor verpleegkundigen in de ambulancezorg. Deze eendaagse cursus wordt  aangeboden in het najaar van 2017: op 16 november en 5 december.
Klik hier voor de flyer en het inschrijfformulier.