Event 2014


Op 5 juni 2014 organiseerde AZN samen met Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak het gezamenlijke event ‘Duurzame inzetbaarheid ambulancezorg’. Tijdens het event zijn door 15 teams - afkomstig uit verschillende RAV´s - ideeën gegenereerd voor de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Hieronder leest u een korte terugkoppeling van de dag.

Opzet event

Vijftien teams van verschillende RAV’s zijn tijdens het event aan de slag gegaan met het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Nadat Hans Simons iedereen welkom heette, nam Bas Haring, filosoof en schrijver, het stokje over. Bas gaf een inhoudelijke inleiding op het onderwerp waarbij hij thema’s als ‘anders denken’, ‘eigen verantwoordelijkheid’ en ‘accepteren van teruggang’ centraal stelde. Na deze inspirerende woorden, gingen de teams aan het werk. Elk team had de beschikking over een procesbegeleider die hen middels een brainstorm hielp om een idee uit te werken. In de middag konden teams zich inschrijven voor een workshop en/of voor een advies van een expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Met deze nieuwe kennis en adviezen konden de teams hun idee weer verder aanscherpen.
De dag werd afgesloten met 15 pitches. Elk team presenteerde op hun eigen manier, hun eigen idee. Een deskundige jury, bestaande uit Bert Benthem (bestuurder bij Ambulancezorg Groningen), Marcelle Buitendam (vakbondsbestuurder bij Abvakabo FNV) en Francel Vos (strategisch adviseur/onderzoeker TNO en tevens voorzitter jury), beoordeelde de presentaties. Waarna de voorzitter van de jury de prijs uitreikte aan het winnende team, te weten Ambulance Oost. Zij sleepten de prijs in de wacht met ‘de Medewerkers Maatwerk Kast’. Ambulance Oost won met hun ludieke idee een glazen kunstwerk en een dag advies om het idee verder te ontwikkelen. De jury was erg enthousiast over de alle ideeën en sprak over een succesvolle dag met een waardevolle opbrengst. Klik hier voor het programmaboekje met de opzet van de dag.

Workshops
Tijdens het middagprogramma konden de teams een keuze maken uit 3 workshops. Onderstaand de presentaties van deze workshops:
Een integrale aanpak duurzame inzetbaarheid
Gluren bij de buren!
Duurzame inzetbaarheid bij UWV

Videosfeerverslag van de dag
Tijdens het event is een videosfeerverslag gemaakt. U kunt de film direct bekijken via deze link.

Vervolg
De filmpjes met ideeën van alle teams kunnen als input dienen voor regionaal beleid.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van dit bericht specifieke vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Betty van der Roest, programmamanager AZN, via b.vanderroest@ambulancezorg.nl.