REMINDER Kan het LPA nog beter? Onderzoek naar de vormgeving van het LPA


Het Landelijk Protocol Ambulancezorg (LPA) is veel veranderd in de afgelopen jaren. Er is een onderzoek naar de vormgeving van het LPA gestart. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van de Landelijke onderzoeksagenda ambulancezorg.


De enquête
Vanaf 1 juni jl. worden ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs, medisch managers ambulancezorg, verpleegkundig specialisten en physician assistants uitgenodigd om een enquête in te vullen. De enquête is beschikbaar via de website van Ambulancezorg Nederland (AZN) en de Ambulancezorg-app. Ook zijn RAV’s gevraagd dit op intranet te plaatsen.
In de enquête worden vragen gesteld over waar het LPA voor wordt gebruikt, hoe dat wordt gedaan en hoe moeilijk of makkelijk het is om informatie in het LPA te vinden. Ook stellen we vragen over hoe begrijpelijk de stroomschema’s zijn en wat er wordt gemist in het LPA. Het invullen van de enquête duurt 25 minuten en wordt anoniem verwerkt. Onder de deelnemers verloten de onderzoekers 20 cadeaubonnen van € 20,--. De enquête kan worden ingevuld met een smartphone, tablet of pc.
 
Klik hier om naar de enquête te gaan. 

Innovatief experiment
Vanaf medio 2016 kunnen -op locatie- 120 ambulanceverpleegkundigen meedoen aan een computerexperiment. Voor dit experiment gebruiken we de nieuwste technologie. In een uur worden verschillende opdrachten met en zonder het LPA uitgevoerd. Door deze opdrachten zien wij hoe begrijpelijk het LPA is en hoe het LPA beter op het werken in de praktijk aan kan sluiten.
 
Aanmelden experiment
Aanmelden voor het experiment kan via de website van AZN (zie: Nieuws) of neem rechtstreeks contact op met Lisette Firet, onderzoeker Radboud Universiteit.
 
Vragen over het onderzoek?
Kijk dan op www.bit.do/onderzoeklpa of neem contact op met Wim ten Wolde, programmamanager AZN of Lisette Firet