Onderzoek vormgeving en gebruik LPA; Kan het LPA nog beter?

Het Landelijk Protocol Ambulancezorg (LPA) is veel veranderd in de afgelopen jaren. Daarom zijn er in 2016 twee onderzoeken naar de vormgeving van het LPA gestart.
Onderzoek 1 - Innovatief experiment
Wij komen naar jouw standplaats; 120 ambulanceverpleegkundigen kunnen meedoen aan een computerexperiment. Voor dit experiment gebruiken we de nieuwste technologie. In een uur krijg je verschillende opdrachten met en zonder het LPA. Door deze opdrachten zien wij hoe begrijpelijk het LPA is en hoe het LPA beter op het werken in de praktijk aan kan sluiten.
De inschrijving is inmiddels gesloten. Voor vragen kun je contact opnemen met Lisette Firet, l.firet@fm.ru.nl

Onderzoek 2 - De enquête
Verpleegkundigen, chauffeurs, medisch managers, verpleegkundig specialisten en physician assistants nodigden wij uit om de enquête in te vullen. In de enquête werden vragen gesteld over waar je het LPA voor gebruikt, hoe je dat doet en hoe moeilijk of makkelijk het is om informatie in het LPA te vinden. Ook stelden we vragen over hoe begrijpelijk de stroomschema’s zijn en wat je mist in het LPA.
De enquête is inmiddels gesloten. Voor vragen over de enquête kun je terecht bij Lisette Firet, l.firet@fm.ru.nl
 
------------------------------------------------------------
Heb je vragen over deze onderzoeken?
Neem dan contact op met Margreet Hoogeveen (m.hoogeveen@ambulancezorg.nl), programmamanager Ambulancezorg Nederland, of Lisette Firet (l.firet@fm.ru.nl), onderzoeker Radboud Universiteit.

Meer informatie over onderzoek in de ambulancesector kun je vinden bij het thema Kwaliteit