VR Noord-Holland Noord wint Business Intelligence Award voor boeken levensreddende tijdwinst


Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft de Business Intelligence Award gewonnen. De organisatie won deze prijs voor slim gebruik van 'big data', waardoor levensreddende tijdwinst kon worden geboekt voor patiënten met een hartinfarct. De veiligheidsregio slaagde er samen met Medisch Centrum Alkmaar in de tijd tussen 112-melding en dotterbehandeling met twintig minuten te bekorten. De prijs werd op donderdag 3 december uitgereikt. De veiligheidsregio won zowel de publieks- als juryprijs.
 

De veiligheidsregio kon tijdwinst boeken door de stappen tussen 112-melding en ingreep in de dotterkamer nauwgezet te analyseren en te speuren naar levensreddende minuten. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Op basis van de analyse konden de organisaties logistieke verbeteringen doorvoeren.
 
Enkele voorbeelden: de procedure op de meldkamer is verkort. Het ambulanceteam brengt de patiënt niet meer naar de spoedeisende hulp, maar rijdt met de brancard direct door naar de behandelkamer. Daar aangekomen doen ambulanceverpleegkundige en –chauffeur alvast de bovenkleding van de patiënt uit, opdat het behandelend team van het ziekenhuis alvast de handen kan wassen en de operatiekleding aan kan doen.
 
Meer informatie over de Business Intelligence Award treft u aan op www.slimsteorganisatie.nl.