Kleding update nr 7

Kleding update nr 7 - september 2016

Ook benieuwd welke wensen je collega’s hebben voor de nieuwe ambulancekleding? Bekijk dan de rapportage met de enquête-resultaten van onderzoeksbureau Newcom Research. We hebben de uitkomsten inmiddels overhandigd aan kledingontwerpster Karin Slegers. Zij heeft aangegeven dat de inhoud van het rapport goede handvatten biedt tijdens de ontwerpfase.

Ambulanceprofessionals in gesprek met kledingontwerpster

Eind augustus openden diverse RAV’s en standplaatsen hun deuren voor Karin Slegers. Tijdens deze ‘locatiebezoeken’ heeft Karin met veel ambulanceprofessionals gesproken. Iedereen gaf graag zijn of haar mening over de huidige kleding. Ook deden de professionals Karin veel tips en wensen aan de hand voor de nieuwe kledinglijn. We hebben cameraman Boudewijn met Karin mee op pad gestuurd. Hij heeft van de RAV-bezoeken een mooi video-sfeerverslag gemaakt:

Karin gaf aan dat zij de gastvrijheid van de RAV’s en de toegankelijkheid van de bevraagde ambulancehulpverleners ontzettend heeft gewaardeerd: “Ik heb in die korte tijd veel geleerd over ambulancezorg en heb nog meer respect gekregen voor het vak en de mensen die het vak uitoefenen. Ambulancehulpverleners zijn heel bevlogen mensen, ze hebben mij waardevolle tips en informatie gegeven voor de nieuwe kledinglijn. Ik ga geïnspireerd aan de slag!”, aldus Karin.

Kort door de bocht een greep uit de input

Zoals gezegd hebben zowel de landelijke kleding-enquête als de werkbezoeken en gesprekken met professionals veel waardevolle informatie opgeleverd voor het ontwerpen van de nieuwe kleding. Hieronder zowel een greep uit de enquête-uitkomsten als uit de tips die Karin tijdens haar RAV-bezoeken van de professionals meekreeg:

Conclusie Karin Slegers: “De kleding moet beter qua pasvorm en kwaliteit. Het gehele ontwerp moet meer trots voor het beroep uitstralen. Hier horen ook toegankelijkheid en daadkracht bij. Draagbaarheid en functionaliteit moeten beter. Een onderscheidende, unieke nieuwe kledinglijn zijn tevens uitgangspunten”.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
AZN houdt iedereen werkzaam in de ambulancezorg middels deze 'kleding updates' op de hoogte van de voortgang van het kledingtraject. Vragen over het kledingtraject kun je stellen aan de contactpersoon die namens jouw regio zitting heeft in de Klankbordgroep Kleding. Lukt dat niet, mail je vragen dan naar Nadiene Toby, Ambulancezorg Nederland via n.toby@ambulancezorg.nl.