Kleding update nr 3

Kleding update nr 3 - mei 2016

Onlangs is de Klankbordgroep Kleding Ambulancezorg geformeerd. We zijn blij dat we kunnen meedelen dat elke regio in de klankbordgroep vertegenwoordigd is! Vanuit het project kunnen sparren met een representatieve klankbordgroep is belangrijk, omdat de nieuwe ambulancekleding bestemd is voor ‘het hele land’. De RAV's zijn inmiddels via de communicatieadviseurs geinformeerd over wie er namens elke regio zitting hebben in de klankbordgroep.  

Klankbordgroep beoordeelt concept-enquête

Onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy heeft de opdracht gekregen om de landelijke kleding-enquête uit te voeren onder alle RAV’s. Het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) heeft de concept-enquête ontwikkeld, waarbij zij onder meer gebruik hebben gemaakt van de waardevolle input van Ambulanceblog en UMCG Ambulancezorg. Momenteel buigt de klankbordgroep zich over de inhoud van de concept-enquête. Zij toetsen bijvoorbeeld of belangrijke aspecten zoals veiligheid, uitstraling en comfort voldoende aan bod komen in de enquêtevragen. De klankbordgroep geeft haar feedback door aan het IFV, waarna de enquête definitief gemaakt zal worden.

Afname enquête: mei

Zoals je wellicht weet stond de afname van de landelijke enquête gepland voor de maand april. We hebben de vrijheid genomen meer tijd te steken in de ontwikkeling van de enquête. De landelijke enquête is immers het belangrijkste middel om ieders wensen op te kunnen halen. Een goed begin is het halve werk! We verwachten dat de enquête in de derde week van mei wordt uitgezet onder de Regionale Ambulance Voorzieningen. De hyperlink naar de enquête wordt tegen die tijd verstuurd aan de P&O-functionarissen en aan de communicatieadviseurs. De RAV’s bepalen zelf hoe zij de link onder hun medewerkers verspreiden.

Inspiratie

Onlangs heb je wellicht al de zogenaamde ‘inspiratie-illustratie’ voorbij zien komen. Met deze illustratie wilden we je alvast informeren en inspireren over de aspecten die bij het nieuwe kledingontwerp komen kijken. Als je wilt kun je deze illustratie (nogmaals) bekijken en in je achterhoofd houden tijdens het invullen van de enquête.

Stuurgroep, projectgroep en facilitair managers

Tot slot laten we je weten dat ook de stuurgroep en projectgroep geformeerd zijn. Op de website van AZN lees je hier meer over. Vanzelfsprekend is binnen dit kledingtraject ook een belangrijke rol weggelegd voor de kennisgroep Facilitair Managers, zij zullen actief worden betrokken.  

Meer informatie

Deze kleding-update en de updates die hiervoor verstuurd zijn, kun je hier, in het menu links, terugvinden. Heb je vragen, dan kun je die stellen via secretariaatazn@ambulancezorg.nl.

Overzicht organisatiestructuur traject Kleding Ambulancezorg: